Македонија Топ вести Урбани вести

(Галерија)Општина Охрид со најуспешна Јавна Расправа за буџетот во севкупната историја на Македонија и пошироко.

В‘чера пред преполнетата мала сала во Општина Охрид  во 19 часот во малата сала на Општина Охрид се одржа Јавна Расправа за фискалната стратегија и нацрт програмите за буџетот за 2020 година. Претседателите на урбаните заедници, невладините организации, спортските друштва покажаа преголем интерес, и интерактивно учествуваа во Расправа за фискалната стратегија и нацрт програмите за буџетот за 2020 година.

Долго најавуваниот Развоен буџет за 2020 година на Општина Охрид, успешно го помина и последниот филтер, кој законски мора Општина Охрид да го помине пред своите граѓани.

Секако Општина Охрид, може да се пофали, како крајно ретко транспарентна Општина, каде граѓаните пројавиле најголем интерес и активно учествувале со свои предлози, за потреби, кој треба да се вметнат во  буџетот за 2020 година.

Колкава беше заинтересираноста, може читателите, и целата македонска, а богами и светска јавност да увидат од приложените фотографии. Заклучок, може да си донесе секој читател поединачно.

Сите авторски права се задржани. Преземањето на вести исклучиво со договор со издавачот, и задолжително поставување на Hyperlink

Поврзани вести

Чепреганов: Не може да се игра покер со историски настани или личности

saso user

Ѕиѕикостас: Сѐ додека сум префект, на таблите ќе пишува Скопје, а не Северна Македонија

saso user

Заев: Во Атина ќе одам со владин авион на кој пишува Република Северна Македонија

ohrid_user