Македонија Топ вести

Новите политички „старлети“ на СДСМ и Шуклева, вдомени во „МЕПСО“ задолжени за политичко одржување на далеководи!На Прав пат.

А.Д. „Мепсо “ во државна сопственост, од како успешно ја изврши козметичките операции на далеководната мреша, педикир, маникир, арома терапија и останато со вдомување на чудото од партиско социјал демократски кадар од Алдинци Павлина Котеска, сега во нов поход.

Директорката на АД „Мепсо“ Ева Шуклева добила партиска инструкција, да воведе новина во инасталациите за пренос на електрична енергија. Покрај козметичките услуги, кој биле неопходни за развојот и опстанокот на инсталациите за пренос на електрична енергија, неопходен бил воведување и на воведување новина во преносот на електрична енергија, нов проект на Влада на РСМ за подобрување на преносот, насловен “Политички науки на далеководна мрежа,за стабилен пренос на енергија“.

За остварување на ваквиот проект, преку ноќ вдомиле во А.Д.„МЕПСО“ извесна Јулијана Јовановска, која патем била сопруга на советникот во Совет на Општина Охрид Филип Јовановски.

Без никаков оглас, директорката на АД „МЕПСО“ Ева Шуклева почитувајќи ги строго дадените партиски инструкции од врвот на СДСМ, пред 5 дена, ја вработила Јулијана Богданова -Јовановска со завршен факултет „Политички Науки“ ,на работно место – Кординатор на погонско технички работи, при АД „Мепсо“, филијала Охрид. Новата политичка кординаторка на  Јулијана Богданова Јовановска, задолжена за политичко координирање на погонско технички работи, за својот работен ангажман, ќе добива месечен личен доход на терет на граѓаните на Република Македонија во висина од Нето плата 36.500,оо денари, за нејзино прво вработување.

Крајно нејасен е фактот, што во Агенцијата за вработување на Македонија има барем во Охрид над 100 врвни електро инжинери, директорката на АД „МЕПСО“ вработува лице со завршен факултет за Политички науки?! Која е врската на пренос на електрична енергија со политичките науки ,секако дека очекуваме детално објаснување од директорката на АД „МЕПСО“ во државна сопственост Шуклева?

Но позадината за вработувањето на Јулијана Богданова Јовановска, како и вработувањето на нејзиниот сопруг Филип Јовановски во компанијата „Филип Морис“ , може да се долови од следната фотографија, објавена на профилот на советникот во Совет на Општина Охрид Филип Јовановски, каде на статус објавен на социјалната мрежа Фејсбук, објавил: „Охрид имат градоначалник, а градоначалникот не има нас…“?

Сите останати коментари се сувишни, една фотографија со „началничката“ била доволна да му влезе во задникот на градоначалникот Константин Георгиевски.

Браво КГ7, едно опшество за сите Вас, другите кој ги е..Т.

Топ моделите на АД „МЕПСО“.

Сите авторски права се задржани. Преземањето на вести исклучиво со договор со издавачот, и задолжително поставување на Hyperlink

Поврзани вести

Шест лица се повредени во сообраќајка во Струмица

saso user

Сончево, температурата до 25 степени

saso user

ВМРО-ДПМНЕ: Агенцијата за вработување преку зајакнување на капацитетите ќе стане модерен сервис на компаниите и граѓаните

saso user