Урбани вести

ГОЛЕМ УСПЕХ НА ОХРИДСКИТЕ ГИМНАЗИЈАЛЦИ НА НАСТАНОТ ,,НОЕМВРИ-МЕСЕЦ НА НАУКАТА”

Потрагата по нови знаења,откривање на нови хоризонти но и дружење и забава ,овојпат однесе неколку охридски гимназијалци со своите наставници по физика во просториите на City Mall во Скопје на еден навистина прекрасен настан насловен како ,,Ноември-месец на науката”.Настанот на кој нашите ученици се претставија на 19.11.2016г.претставуваше еден прекрасен спој од наука и дружење помеѓу менторите и учениците кои настојуваа да се покажат пред многубројната публика во најубаво светло.Следуваа многу научни и интересни изработки, демонстрации и експерименти подготвени и презентирани од учениците кои комисијата од професори од Природно-математичкиот факултет во Скопје со голема посветеност и внимание ги следеше и оценуваше.Прекрасната организација на оваа манифестација им овозможи на учениците да проследат и многу интересни предавања како и посета на лабораториите на ПМФ…

Повеќе…

Сите авторски права се задржани. Преземањето на вести исклучиво со договор со издавачот, и задолжително поставување на Hyperlink

Поврзани вести

ОПШТИНА ОХРИД ДЕЛ ОД ВЛАДИНИОТ ПРОЕКТ „МАКЕДОНИЈА БЕЗ КАЛ“

saso user

ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА „АНАЛИЗА ЗА ЕКОНОМСКИ ИМПАКТ ВО ТУРИЗМОТ“

saso user

ЛЕТНА ШКОЛА ЗА УНАПРЕДУВАЊЕ НА БИЗНИСОТ

saso user