Урбани вести

СЕ РАЗУБАВУВААТ ЗЕЛЕНИТЕ ПОВРШИНИ СО ЗИМСКА РЕКОЛТА

Започнаа  активностите за засадување на цветниот саден материјал кој ќе ги разубавува парковите во Охрид во зимскиот период, се` до летната цветна реколта. Вчера екипите на „Паркови и зеленило„  го разубаваа паркот во близина на градскиот плоштад и покрај кејот, а ќе се оплеменат зелените градски површини во централното градско подрачје (градските парковски површини, кружните сообраќајници,  патеката покрај каналот Студенчишта и пешачката патека до Парк) како и периферините делови од градот. Предвидено е  да се засадат вкупно 50.000 садници од  видот viola (очиња) од сопствено производство.

@Се разубавуваат зелените површини со зимска реколта…
Сите авторски права се задржани. Преземањето на вести исклучиво со договор со издавачот, и задолжително поставување на Hyperlink

Поврзани вести

Објава за достапност на Нацрт – Планот за управување со природното и културното наследство на Охридскиот регион 2019-2028г.

saso user

Известување од Општина Охрид за промена на режим на сообраќај

saso user

Во Охрид концерт на јапонско-хрватскиот пијанист Томохиро Адачи

saso user