Урбани вести

РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ФЕКАЛНА КАНАЛИЗАЦИЈА НА УЛ. „МОМЧИЛО ЈОРДАНОСКИ“

Јавното претпријатие „Нискоградба“ преку Одделението за изградба, одржување и реконструкција на локални патишта и улици  извршува градежни активности на ул. „Момчило Јорданоски“ (болнички комплекс). Се изведува реконструкција на улицата  при што се заменуваат цефки за одведување на фекална канализација при што се поставуваат нови со пречник  Ф300 mm во должина од 90 метри  и реконструкција  на 9 собирни шахти  и изведба на 6 нови. Со Ова  се решава еден проблем кој граѓаните го имаа подолго време, а со тоа се подобрува и нфраструктурата  и квалитетот на живеење на граѓаните кои живеат на тој дел од градот.

Сите авторски права се задржани. Преземањето на вести исклучиво со договор со издавачот, и задолжително поставување на Hyperlink

Поврзани вести

ПОДИГНУВАЊЕ НА КАРТИЧКИ ЗА ДВИЖЕЊЕ НА ВОЗИЛА ВО СТАРИОТ ДЕЛ НА ОХРИД

saso user

Нарушен јавен ред и мир на улиците „Марко Нестороски“ и „Железничка“ и струшко Велешта

saso user

Се реализираат низа градежни проекти низ општина Дебрца

saso user