Урбани вести

ДЕЛЕГАЦИЈА ОД ГРАДОТ ДАЛИАН СЕ СРЕТНА СО ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ГЕОРГИЕСКИ

Делегација од градот Далиан, Народна Република Кина, предводена од заменик претседателот на Конгресот на општината, Лиу Вајму, оствари средба со градоначалникот на Охрид, Константин Георгиески и претседателката на Советот на општина Охрид, Живка Ангелоска.

На средбата беше потенцирана добрата меѓусебна соработка што двете општини, Далиан и Охрид, ја негуваат. Посебен акцент беше ставен за можната соработка во зачувувањето и реставрацијата на старите објекти во Охрид, како и заштитата на животната средина.

Сите авторски права се задржани. Преземањето на вести исклучиво со договор со издавачот, и задолжително поставување на Hyperlink

Поврзани вести

КонстантинГеоргиески:Овој празник е симбол на социјалната правда и е посветен на борбата за зачувување и унапредување на работничките права.

saso user

ДЕН НА СВЕТСКИОТ МИР

saso user

ЧЕТВРТО ИЗДАНИЕ НА ПОЕТСКАТА МАНИФЕСТАЦИЈА „ОХРИДСКИ ПОЕТСКИ БИСЕР”

saso user