Досие Македонија Топ вести

Господа од СДСМ со вакви личности као Ристо Николески (Ricenikole), го допревте дното, подолу не можете!

Скандалозен и срамен буџетскиот форум, организиран од Општина Охрид со претставниците на  здруженија на граѓани и поединци, кој вечерва во обид се одржуваше во малата сала на Општина Охрид. Безидејноста, манипулациите, лажните претставувања, како да постанаа ВИП појава на Општина Охрид?!

RICENIKOLE, СО ПОВИШЕН THC ЈА УРНИСА И ТАКА КРЕВКАТА ДОВЕРБА НА ГРАЃАНИТЕ ВО ОПШТИНА ОХРИД?!

Карикатура или шега ? На ден 11-11-2019 година, по пат на електроснка пошта, испратена од Општина Охрид до сите здруженија на граѓани, Општина Охрид согласно својата законска обврска, го повика НВО секторот кој делува во Охрид, да даде свој предлози по  нацарт буџетот за фискалната 2020 година.Тука настанува Пародија!

Карикатурата стапува во свое право светло (Карикатура е дел од поимот Пародија), се појавува извесен Ристо Николески (Ricenikole), лице кое веднаш почна да изнесува лаги, лажно да преставува граѓани на Охрид како општински функционер-Координатор, но во сите свои блесави лаги во наплив на зголемен THC во крвта, со цел да се додвори до одреден политичар, со потекло од Струмица, ќе изнесе дека вакви собири се правеле само во Струмица, која била пример во Македонија, додека сега ваков собир, за прв пат се одржувал во Охрид по пример на Струмица?!

Тревата, по се изледа има чудни својста, чудно делува врз карикатурата ?!

Откако се претстави, Ристо Николески (Ricenikole) „јас сум наставник 10 години по Историја, советник од 20-ти мај 2019 во Советот на Општина Охрид, со одлука на градоначалникот сум именуван за Заменик Градоначалник, до мене е господинот КООРДИНАТОР НА СЕКТОРОТ ЗА ФИНАНСИИ И БУЏЕТ НА ОПШТИНА ОХРИ ЗОРАН ПОПОСКИ..“, опс и тука стој.

На Ристо Николески (Ricenikole), не му дозволив како претстедател на СОС БАЛКАНМЕДИА Охрид и понатака да не лаже и да изнесува манипулации, кој итекако се косат со Кривичниот Законик на РСМ.

Најанпред лице со име Зоран Попоски, нема вработено во Општина Охрид. Исто така, работно место, или функција, државен службеник на работно место Координатор на Сектор за финансии во Општина Охрид, не постои, што значи дека лицето Ристо Николески (Ricenikole) изнесува лаги и лажно претставува лица како вработени во Општина Охрид на измислени за него работни места, кој воопшто НЕ ПОСТОЈАТ!! ОЈО Охрид веднаш да спроведе истрага, со примена на Институт ДОПРЕН ГЛАС.

Откако на лицето Ристо Николески (Ricenikole), му укажав, дека тој нема право да изнесува лаги, нема право, со НВО Секторот од Охрид, да дискутира за Буџет, зошто предлагач на Буџет е Градоначалник на Општина ,а не Советник, од кога му укажав дека законска обврска на Општината е да има Јавна дебата по предлог или нацрт на буџет. Исто од кога му укажав, дека во салата го нема раководителот на секторот за финасии, раководителите на ТЛЕР, ЛЕР, Образование, Култура, Екологија, Спорт и Млади, како и на фактот, дека и минатата година предлозите на НВО Секторот влегоја во Буџетот на Општина Охрид, за покасно истите тие средства со Ребаланс на Буџет, се пренаменат за Охрид Трчат, Планинарите, за од 20-ти до 20-ти, Марија Шерифович и други естрадни глупирања. Ристо Николески (Ricenikole), веднаш се огради од своите колеги советници од мнозинството-„јас сум избран на 20-ти мај, што правеле до тогаш во советот на Општина Охрид моите колеги, не знам и се оградувам“?!Зарем е потребен посебен коментар, кога преставник на СДСМ си се оградува од одлуките на своите колеги, дури и од одлуката на својот Градоначалник Георгиевски, кој патем оваа личност со перманентно покачен THC во крвта, го назначи за Заменик Градоначалник?!

Ристо Николески (Ricenikole), ја прели чашата на нормално и етичко однесување, оној момент, кога се обрати до мене како претстедател на СОС БЛАКНАМЕДИА, дека ние сме биле најголемото зло во градот??!

Почитувани господа од СДСМ, редно е да си ги приберите Карикатурите – уживатели на психотропни супстанци. Хуманизмот во најширока смисла на зборот е пројава на љубов кон човекот, која опфаќа широк спектар на филозофски правци кои го афирмираат достоинството и вредноста на човекот, а не натпревар во тоа кој ќе свитка поголем Џоинт?! Ние од СОС БАЛКАНМЕДИА барем помагаме, а од Вас не бараме, туку сами наоѓаме донатори. Делата за нас говорат, додека за вас со вакви ваши преставници, говори Криминалот и корупцијата.

Приберете ги ваквите карикатури, немаме намера да Ве трпиме да се изживувате со вакви личности као Ристо Николески (Ricenikole), го допревте дното.

Сашо Денесовски СОС БАЛКАНМЕДИА-Лично

 

Сите авторски права се задржани. Преземањето на вести исклучиво со договор со издавачот, и задолжително поставување на Hyperlink

Поврзани вести

Скопјанец со нож ги нападнал родителите и братот

saso user

Потврден нов случај на бактеријата МРСА кај ученик во Бутел

saso user

Силјановска нема да напаѓа личности во кампањата

saso user