Урбани вести

НОВИ ПОКРИВИ ЗА ЧЕТИРИ УЧИЛИШНИ ОБЈЕКТИ

Деновиве започнаа работни активности за промена на покривната конструкција на подрачниот училишен објекти на ОУ „Свети Наум Охридски“ во  селото Елшани и на покривната конструкција на училишниот објект на ОУ „Братство Единство“ во населбата Лескајца.

Овие инвестиции се предвидени во ремки на Годишната програма за образование за 2019 година. За објектот во Елшани, од општинскиот буџет се наменети 951.608 денари, а за училиштето во Лескајца 3.239.482 денари.

Во текот на наредните денови се очекува да започнат и работни активности за промена на покривната конструкција на ОУ „Христо Узунов“ во вредност од 4.109.512 денари и промена на покривната конструкција во подрачниот училишен објекти на ОУ „Свети Наум Охридски“ во селото Коњско.

Сите авторски права се задржани. Преземањето на вести исклучиво со договор со издавачот, и задолжително поставување на Hyperlink

Поврзани вести

БРОЈНИ АКТИВНОСТИ-СЕ РАСЧИСТУВА ПАТЕН ПРАВЕЦ ДО ВЕЛЕСТОВО, НОВИ КАНТИ ВО СТАР ГРАД…

saso user

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ГЕОРГИЕСКИ ВО ПОСЕТА НА АВТОМОБИЛСКИОТ САЕМ ВО ФРАНКФУРТ

saso user

БРОЈНИ АКТИВНОСТИ ЗА ПОЧИСТ ГРАД

saso user