Урбани вести

АСФАЛТИРАНИ ТЕСНИ УЛИЧКИ НА НЕКОЛКУ ЛОКАЦИИ ВО ОПШТИНА ОХРИД

Деновиве започнаа активности за санација на уличната мрежа и асфалтирање на тесни улички на подрачјето на општина Охрид, во согласност со Програмата за уредување на градежно земјиште за 2019 година.

Веќе е завршено асфалтирањето на 4 улички во село Лескоец, 3 краци на улицата „Српница“, еден крак на улицата „Радојца Новичиќ“, 2 улички во село Пештани, една уличка во населбата „Елешец“, една уличка кај поранешна „Застава“, 2 крака од улицата „Александар Турунџе“ во селото Велгошти, една уличка во населбата „Видобишта“ и по една уличка во селата Шипокно и Коњско.

Активностите за асфалтирање ќе продолжат и во текот на наредниот период на повеќе локации  во градот и останатите населени места.

За оваа намена од буџетот на општина Охрид  предвидени се 7.508.375 денари и планирано е да бидат поставени околу 1550 тони асфалт.

Сите авторски права се задржани. Преземањето на вести исклучиво со договор со издавачот, и задолжително поставување на Hyperlink

Поврзани вести

Приведен албански државјaнин кој се барал со потерница на Интерпол

saso user

Преспанскиот херој Васил Јанкул стана дел од тимот на општина Ресен

saso user

ВМРО ДПМНЕ СО ОДЛУКА -Др.МИТРЕ МИЛОШЕВСКИ КАНДИДАТ ЗА ГРАДОНАЧАЛНИК НА ОХРИД

saso user