Број на текстови објавени денес: 93
Урбани вести

ПРОСТОРОТ КАЈ МЕСНОСТА „ТАБАНА“ ДОБИВА НОВ ЛИК

Деновиве започнаа градежни активности за реконструкција и уредување на просторот кај месноста „Табана“ на улицата „Коста Абраш“ во стариот дел на Охрид.

Овој проект е дел од Годишната програма за уредување на градежно земјиште и истиот предвидува поплочување и партерно уредување. Според планираното, дотраените бехатон плочки ќе бидат заменети со гранитни плочки и гранитни коцки, а ќе биде изведено и соодветно осветлување и хортикултурно уредување.

Проектот е во вредност од 2,7 милиони денари и истиот е финансиран од Центарот за развој на Југозападен плански регион. Градежните работи ги изведува ДООЕЛ „Тане 2007“ од Охрид.

Сите авторски права се задржани. Преземањето на вести исклучиво со договор со издавачот, и задолжително поставување на Hyperlink

Поврзани вести

(ГАЛЕРИЈА) МИЛИОНСКАТА ХАЦИЕНДА -ДИВОГРАДБА НА МИТРЕ МИЛОШЕВСКИ КОЈ САКА ДА ПОСТАНЕ ГРАДОНАЧАЛНИК?!

saso user

ОЕМУЦ „СВ. НАУМ ОХРИДСКИ“ ДЕЛ ОД „MACEDONIA MANUFACTURING EXPO 2019“

saso user

ИЗВЕСТУВАЊЕ !!!

saso user