Урбани вести

ИНТЕНЗИВНИ ГРАДЕЖНИ АКТИВНОСТИ ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈА НА УЛИЦАТА „АСНОМ“

Деновиве интезивно се  изведуваат градежни активности од првата фаза за реконструкција на улицата „АСНОМ“. Во моментот се работи на отстранување на старите тротоарски површини и рабници.

Според проектот за реконструкција предвидено е комплетно асфалтирање на коловозот, нивелирање на шахтите и сливниците и реконструкција на тротоарите.

Вкупната инвестиција за овој проект е 8.807.073,оо денари. Работите ги изведува АД „Илинден“ од Струга под надзор на АД „ЗИМ“ од Скопје.

Сите авторски права се задржани. Преземањето на вести исклучиво со договор со издавачот, и задолжително поставување на Hyperlink

Поврзани вести

Одбележан јубилејот 150 години од постоењето на Менделеевиот систем

saso user

ДИГИТАЛИЗАЦИЈА И ПРОМОЦИЈА НА КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО ВО ОХРИД

saso user

СЕ ОДРЖА ТРАДИЦИОНАЛНИОТ ВЕЛИГДЕНСКИ БАЗАР

saso user