Македонија Спорт

Кумановски Вол по нарачка на директор на ЈП Комуналец – Новаци со навреди и клевети врз жителите на Волино-Дебарца?!

Кога кумановскиот Вол, пишува за фудбалската утакмица во Волино, секако по нарачка на неговите лични спонзори, директорот на ЈП Комуналец од Новаци, секако дека истиот напис, како и секогаш преовладува само со лаги, кој се својствени за кумановскиот Вол!

Позадината на лажното писание на кумановскиот Вол, секако дека е по нарачка на директорот на ЈП Комуналец Новаци, кој воедно е и претседател на ФК „Новаци“ од Новаци, кој патем добро изгубија во фудбалската утакмица од ФК „Сатеска“ – Волино и, од тука се сите нарачани писанија на ноторниот лажго Божиновски?!

Најнапред немаше наместена утакмица во неделата на натпреварот во Волино, ниту истата била продадена како што лажи кумановскиот Вол по нарачка.

Во Волино, нема „Волови“, единствен Вол е Божиновски, кој преку неговиот спозор, сака да пишува некакви си лаги, со цел да испили некое коковче за ручек, и по некое пафлаче од Вол од неговиот спонзор ЈП Комуналец од Новаци.

Како и во секој натпревар има публика, така и во Волино и во неговото омилено Новаци. Публиката навива, оној кој ќе прекрши ред и мир, секогаш ќе си биде санкциониран од страна на полицијата, и што тука не е јасно??

Голема лага, секако е дека извесен Диме Поповски, кој бил претседател на регионалната лига во Охрид, бил „рибокрадец“ и глумел концесионер на Охридското Езеро, тргувал со криволовена Охридска Пастрмка??! Дебилниот кумановски Вол, повторно со низа невистини, секако добро нарачани од Новаци, но за жал тотални невистини и клевети?

Најнапред сите кој го познаваат Диме Попоски, добро знаат дека ниту е концесионер, а ниту е рибокрадец, а уште помалку трговец со криволовена риба! Попоски ниту влегол, во езеро да криволови риба, а ниту се искапил во водите на езерото, уште помалку му паѓа на памет да мести утакмици, зошто сите не се криминалци олицетворено во кумановскиот Вол и неговиот ментор од Новаци.

Фрустрациите кој ги има директорот на ЈП Комуналец од Новаци, не може да си ги лекува со дружба на еден криминалец, Вол од Куманово. Никој нема право жителите на Волино да ги нарекува Волови, уште помалку една гнасна бараба и мешетар, по нарачка на директор на Јавно претпријатие.

ЈО, треба да си поводи малку поголема грижа за кумановскиот Вол и оние кој го плаќаат со народни пари.

С.Денесовски

Сите авторски права се задржани. Преземањето на вести исклучиво со договор со издавачот, и задолжително поставување на Hyperlink

Поврзани вести

Почетино се ​​надева дека Ериксен нема да оди во Реал

saso user

Прв пат ќе се вози Ендуро крос паралелна трка во Скопје

saso user

„Маџар телеком“, „Трезор“, „Монструм“ и „Транспортер“ денеска во суд

saso user