Број на текстови објавени денес: 70
Урбани вести

ПОВТОРНО СЕ РАСЧИСТУВА ПАТОТ ДО С.ВЕЛЕСТОВО

Во изминатиов период во 3 наврати се изврши расчистување на патот кој води до с.Велестово од расфлан комунален отпад, но повторно истата слика. Расфрлан отпад од најлонски ќеси и хартија на сите свиоци каде што застануваат граѓани и туристи и покрај тоа што се поставени информативни табли за забрана на фрлање на отпад.
Денес повторно се расчистува истиот патен правец. Со оваа акција покрај расчисувањето сакаме да влијаеме на несовесните групи граѓани и поединци за подигнување на еколошката свест.

Сите авторски права се задржани. Преземањето на вести исклучиво со договор со издавачот, и задолжително поставување на Hyperlink

Поврзани вести

ИНТЕНЗИВНО СЕ РАБОТИ НА ПЛАНОТ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО ПРИРОДНОТО И КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО ВО ОХРИДСКИОТ РЕГИОН

saso user

ОХРИД И БЕРАТ И ОФИЦИЈАЛНО ЌЕ СЕ БРАТИМАТ

saso user

ПОЧНА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА

saso user