Урбани вести

Божиновски: Ништо не е направено за подобрување на квалитетот на инвентарот во сите објекти од Централната градинка

За СДСМ и градоначалникот Константин Георгиески, за жал децата не се најголема грижа.

Локалната власт предводена од СДСМ и Георгиески ниту работи посветено, ниту одговорно за подобрување на условите за згрижување и воспитување на децата во градинките.

До каде е изградбата на нова градинка на просторот кај постоечкиот објект на ЈОУДГ „Јасна Ристеска“ – Централна градинка?

Ниту се зголеми капацитетот на градинката, ниту се реши проблемот со преголемиот број деца во групите и долгите листи на чекање за упис.

Георгиески и директорката да одговорат до каде е реконструкцијата на покривите во објектите „Лихнида” и „Росица“?

Ништо не е направено за подобрување на квалитетот на инвентарот во сите објекти од градинката.

Кога директорката планира да го реши проблемот со недостиг на стручен кадар?

Кажете барем едно реконструирано детско игралиште во дворовите на сите објекти од градинката или пак на постоечките детски игралишта во населбите?

Доколку СДСМ и Георгиески навистина се грижеа за децата немаше да скратат 16.300.000 денари за капитални инвестиции и да остават средства само за санација, која впрочем ја нема,  наместо надградба на објектот Централна.

Со СДСМ и Георгиески нема доградба на постоечките детски градинки и нови фасади на детските градинки.

СДСМ и Георгиески не водат грижа за најмладата категорија на граѓани., истакна на денешната прес конференција Перчо Божиновски, портпарол на ОК ВМРО ДПМНЕ Охрид.

Сите авторски права се задржани. Преземањето на вести исклучиво со договор со издавачот, и задолжително поставување на Hyperlink

Поврзани вести

ВO ОХРИД ЌЕ СЕ ОДРЖИ ПРВОТО ИЗДАНИЕ НА СПОРТСКИОТ НАСТАН „OHRID TRAIL”

saso user

ПРОСТОРОТ КАЈ МЕСНОСТА „ТАБАНА“ ДОБИВА НОВ ЛИК

saso user

Финансиски извештај

saso user