Досие Македонија Топ вести

ФАКСИМИЛИ- СИТЕ ПАРТИСКИ ВРАБОТУВАЊА ВО ЛАГАТА „ЖИВОТ ЗА СИТЕ“ НА СДСМ, ДЕЛ 1-ВИ

Бурни реакции создаде објавената вест на редакцијата ohridsky.com ,објавена денес, под наслов : „Господине Заев ,како успеавте над 300 паразити да вработите за 5 месеци во Охрид?Кој се „омрсил“ од вработувањата??!“.

„Ботовите“ а и другите верни до гроб на СДСМ , веднаш започнаа хајка на социјалните мрежи,сме ширеле лажни вести? Но , за да не биде по онаа народната , прости им боже, при   очи не гледаат, при уши не слушаат , за она слепило ,кое патем владее во Македонија од далечната 1014 година , кое потекнува од под Беласица, повеќе нема да ви молчиме.нема да дозволиме да ја погазувата интелегенцијата наша и на народот во Македонија.нем да дозволиме да повторно манипулирате со народот,кој секојдневно вашите кадри го лажат ,по принцип нема сеуште вработувања, сега ќе почнат , чекаме да добијаме од базата од Скопје сигнал , на сите што вие е ветено ќе Ве вработиме?!! Еј дечки , каде ќе ги вработите во Кина?!Или, сеуште сте на мислење ,дека со лаги , ќе си останите Аги? Не бива, прочитано букварче сте, но барем да се произнесете ,кој одлучува и , кој го собира арачот од силните вработувања, по другарски и партиски клуч??

И,покрај тоа што најавивме ,дека податоците ќе ги објавиме во понеделник ,на ден 02-09-2019 година ,првиот дел за партиски вработувања ,ќе ги објавиме денес,

На вас останува да си читате и слободно да мислите, добро погледнете ги имината и презимината на вработените лица, уште подобро погледнете ,колку истите земаат плата , за она -Нишај врата ,земај плата!?Посете ги оние кој ви ветуваа вработувања и ве извисија , ве лажат и ден денес!

Редакцијата Охридскај , го објавува првиот дел од легално добиените информации од Јавен карактер.50% од работните места се фиктивни работни места ,поточно воопшто не кореспондирата со фактичките состојби и работните ангажмани на лицата вработени.

                        Do

                                                                                                             МННА ОхридСкај

                                                                                                            Сашо Денесовски

                                                                                                                        Охрид                        

 

 

ПРЕДМЕТ: Одговор на Ваше Барање за информации од јавен карактер

 

Почитувани,

До НУ Завод за заштита на спомениците на културата  и Музеј – Охрид од Ваша страна беше поднесено Барање на информации од јавен карактер и согласно Законот слободен пристап до  информации од јавен карактер во овој допис Ви ги доставуваме бараните информации.

 

  1. В.д Директорката има работно искуство на работи и проекти во областа на културата во НУ Завод и Музеј – Охрид за вршење на работни задачи од работното место Документатор во ИНДОК – центарот врз основа на склучени договори на дело во периодот од 18.11.2009 година до 06.02.2019 година ,а додека од 07.02.2019 година е во редовен работен однос на работното место Стручен работник – библиотекар, ниво Д3 давател на јавна услуга, во Сектор за музејска дејност и заштита на движно културно наследство согласно Правилникот за систематизација на работните места во НУ Завод и Музеј – Охрид.
  2. В. д Директорката има засновано работен однос во НУ Завод и Музеј – Охрид согласно Законот за вработените во јавниот сектор како давател на јавни услуги, за вршење на работи поврзани со дејностите од јавен интерес согласно закон, кои не се од административна природа.
  3. Со почит, в.д. Директор,

Даниела Недељковиќ

Во ЈП Водовод Охрид , според известувањето кое го добивме , на ден 24-01-2016 година

 

 

 

Сите авторски права се задржани. Преземањето на вести исклучиво со договор со издавачот, и задолжително поставување на Hyperlink

Поврзани вести

Зголемени квоти за сите 772 аптеки и за април

saso user

АРМ бара кандидати за официри

ohrid_user

СДСМ: Продолжува грижата за граѓаните, отворени се преговори за мининална плата од 13.000 денари веќе од 1 јули

saso user