Досие Македонија Топ вести

НЕУСПЕШЕН ОБИД НА ЛИФЕРУВАЊЕ НА ЛАЖНИ ВЕСТИ И ОБИД ЗА РЕКЕТ ВРЗ БИЗНИСМЕНОТ СТАЈИЌ ОД СТРАНА НА МИЛЕНКО И ПОРТАЛОТ СВЕДОК?!

Гнилите остатоци од медиумската пропагандна машинерија на осудениот криминалец Никола Груевски, кој цели 13 години шират лажни вести, а со цел ,да се наметнат на читателите како некаков си медиумски фактор, не стивнуваат! Во последно време, како еден од најголемите генератори на Лажни вести, секако дека предначи Козарот- Миленко Неделковски!? Ок, дечкото има премногу проблеми во неговиот живот и неговата глава , пресушија изворите на парички од криминалната банда на Никола Груевски, сега тргнале во некој нов поход, поход и за нив со низа непознаници, но целта им е иста, онаа како на Боки 13, но тие сега пософистицирано рекетираат со објавување на лажни вест, при тоа не водејќи воопшто сметка, колку и какви ќе бидат штетите од објавата на нивните лажни вести/! Одговорот нивни е само еден, а тоа е дека и да ги добијат по судови, не можат да им земат НИШТО, имале само Кози и Прчеви?!

Една од низата испреплетени медиумски лаги на Миленко Неделковски, а секако со одредена цел, е да му наштетат и на докажан меѓународен бизнисмен – Владимир Стајиќ. Тука на Неделковски ,како медијумски потрчко по лажни вести, ќе се додаде и порталот Сведок.Мк. обвинувајќи го бизнисменот Стајиќ, дека предметното возило Марка -Bentley, го земал по пат на Рекет?!

Но вистината секогаш излегува на површина .Имено на ден 06-03-2019 година,Овластен Извршител на РСМ од Скопје – Снежана Андреевкса ,постапувајќи по барање за извршување од страна на доверител -Прокредит Банка -Скопје,постапувајќи по Извршен предмет Ибр.481/18 ,обајвила Оглас за јавна продажба на возило Марка Bentley, тип-Conitinental GT V8 S,со регистарски ознаки SK-2308-DK, а врз кое предметно возило заложно право имал доверителот Прокредит Банка -Скопје.Постапувајќи според Закон за извршување ,Извршител Снежана Андреевска ,закажало Јавно надавање за предметното возило за ден 06-03-2019 година , со почеток во 12 часот во просториите на канцалариите на Извршител Снежана Андреевска.

За предметното Јавно надавање , бизнисменот Владимир Стајиќ , предходно ги исполнал сите законски пропишани услови, уплаќајки 10% од основната вредност за предметното Јавно надавање.Во постапката бизнисменот Владимир Стајиќ, дал највисока цена за предметното возило ,кое било предмет на Јавна продажба ,а веднаш по наддавањето ,согласно Закон за извршување , во целост ја исплатил паричната сума ,која била предмет на надавањето за движен имот -возило марка Bentley, тип-Conitinental GT V8 S,со регистарски ознаки SK-2308-DK.Од како се исполнале во целост законските услови , бизнисменот Владимир Стајиќ го добива во владеение предметното возило Bentley, тип-Conitinental GT V8 S,со регистарски ознаки SK-2308-DK, кое било предмет на Јавна продажба , со пто се стекнал , на право на сосптвеност врз истото возило…

Ова е едниствената вистина , која патем вистина , Миленко Неделковски и порталот Сведок , имаат намера да лажно ја лиферуваат во јавноста , при тоа од само нив познати причини , сакаат или , имаат намера да му наштетат на бизнисменот Стајиќ и неговиот меѓународен углед на успешен бизнисмен! Но за тоа , ќе треба Неделковски и порталот Сведок да објаснат во соодветна судска постапка , доколку бизнисменот Стајиќ ,ја поведе пред надлежни судови во РСМ.

Да нема забуна, Владимир Стајиќ доденес според сите податоци во ЦРРСМ и евиденцијата во МВР е едеинсстевн сопственик на предметното возило. Од друа страна , рекетарската дружина предводена од Боки 13, извршила рекетирање врз бизнисменот Владимир Стајиќ ,за што Јавноста ќе биде известена во текот на нареднава недела .

С.Д

Факсимили

Сите авторски права се задржани. Преземањето на вести исклучиво со договор со издавачот, и задолжително поставување на Hyperlink

Поврзани вести

Хелсиншки: Насилството врз жените не е приватна работа, тоа е општествена појава која треба да се искорени

saso user

МАКЕДОНСКИОТ УСТАВ И ЗАКОН ПАДНАА НА ЕДЕН ШТРАФ И ЕДНА РАМПА?!

saso user

Османи: Законот за јазици нема да се чепка, какви и да бидат конечните забелешки од Венецијанската комисија

saso user