Урбани вести

РЕКОНСТРУКЦИЈА НА АТМОСФЕРСКАТА КАНАЛИЗАЦИЈА НА УЛ. „КОСТА АБРАШ“

Започнаа градежните  зафати за санација на мрежата за атмосферска канализација на  делот на ул. „Коста Абраш“ на потегот од пресекот со ул „Самоилова“ па се до Долна Порта. Јавното претпријатие „Нискоградба“ кое ја изведува реконструкцијата ќе постави 80 метри канализационен вод со пречник ф/300, со што трајно ќе се реши проблемот со излевање на атмосферската вода при поголеми врнежи.

Поради изведување на градежните работи, сообраќајот на овој потег, целосно ќе биде затворен  во периодот од 07 до 17 часот, до завршувањето на реконструкцијата.

Сите авторски права се задржани. Преземањето на вести исклучиво со договор со издавачот, и задолжително поставување на Hyperlink

Поврзани вести

ОБНОВЕНО: Граѓаните донесоа вода за полицајците кои го обезбедуваат објектот, а најавуваат дека ќе донесат и ручек

saso user

ОПШТИНА ОХРИД ЌЕ ГИ РУШИ СИТЕ ДИВОИЗГРАДЕНИ ТЕРАСИ НА „КЕЈ МАКЕДОНИЈА“,АКЦИЈАТА ЗАПОЧНУВА НА 1-ВИ НОЕМВРИ.

saso user

КОМУНАЛЕЦ ПОМАГА ВО ГАСЕЊЕТО НА ПОЖАРОТ ВО ДЕБРЦА

saso user