Број на текстови објавени денес: 101
Урбани вести

Еве каде ќе се истовараат туристите во Охрид

Согласно новиот режим на сообраќај и паркирање во летната сезона во Охрид, организираните групи туристи што ќе пристигнуваат со автобус во градот, симнувањето и качувањето во автобусите ќе треба да го вршат во строго одреден дел, поточно на улицата „Кузман Јосифоски Питу“ до пресекот со улицата „Партизанска“, кај универзитетот „Свети Апостол Павле“.

Автобусите со новиот режим на паркирање во центарот на градот нема да имаат пристап до крижниот тек кај Градскиот плоштад, а за нив е обезбедено место за паркирање зад спортската сала „Билјанини извори“.

Според усогласените правила, сите автобуси паркирани на други локации ќе бидат казнувани согласно Законот за непрописно паркирање.

Инаку, цената на паркинг за 12 часа ќе изнесува 300 денари, а 600 денари за 24 часа.

Сите авторски права се задржани. Преземањето на вести исклучиво со договор со издавачот, и задолжително поставување на Hyperlink

Поврзани вести

ОДЛУКА ЗА ПОНИШТУВАЊЕ НА ОДЛУКАТА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА НА ВЛИЈАНИЕТО ВРЗ ЖИВОТНАТА СРЕДИНА НА ПЛАНСКИОТ ДОКУМЕНТ ДУП ЗА УЗ 8 ДЕЛ ОД БЛОК 8.1, ОПФАТ 1, КО ОХРИД 2, ОПШТИНА ОХРИД 2017-2022

saso user

ЗГОЛЕМЕНА АКТИВНОСТ НА ТЕРИТОРИЈАЛНАТА ПРОТИВПОЖАРНА ЕДИНИЦА

saso user

10 метачки на ѓубре и 80 нови работници за почист Аеродром

saso user