Досие Македонија Топ вести

ОРГАНИЗИРАН КРИМИНАЛ ДА ГО ИСПИТА РАБОТЕЊЕТО НА АНТОНИО ДОДЕВСКИ,А ПОТОА ОПШТИНА ОХРИД ДА МУ ДАВА 50000 ЕВРА?!

Сериозен предизвик пре Јавното Обвинитеслтво за гонење на организиран криминал и корупција на РСМ,планински криминал во Црвен Крст Охрид од вантастични 35.000.000,оо денари,а во организација на раководтсвото на Црвен Крст Охрид и единствениот планинар-профитер Антониот Додевски.

Со цел објективно информирање на јавноста ,но и да му помогнеме на Јавното Обвинитеслтво, но и да покажеме на јавноста како некој си зад плаштот на Црвен Крст си ги полни џебовите ,а на кого утре советот на општина Охрид сака да му додели 3.000.000 ,оо денари народни пари за наводен авантуристички туризам?1

Но еве како започнува криминалниот авантуризам на Антонио Додевски, Сашо Точко (надри лекар) и останата дружина:

1.Во 2016 година ,по претходно изготвен проект за апликација на грант од страна на Аница Палацо,за изградба на меѓугранични планинарски центри за спасување , Црвен Крст Охрид-спасителна служба добива Грант во висина од 400.000 Евра од германската фондација ГИС.

2.При реконструкцијата и догрдаба на планинарската куќа во НП „Галичица“ во основниот проект биле предвидени нов кров , дограма итн. Дечките од Црвен Крст предводени од Антонио Додевски биле доста иновативни во криминални акции,а со цел да ги изиграат донаторите од ГИС.

3.Севкупниот планиниски дом е изграден од волонтери на Црвениот Крст Охрид ,а од друга страна од страна на Додевски и Црвен Крст Охрид биле пишувани дебели дневници за наводни работници од Охрид и дел од Подградец Р.Албанија.

4.Севкупната набавка на материјали , како и севкупното внатрешно ентериерно уредување ,било обезбедени по пат на спонзортсво ,кој по барање на Црвен Крст го донирале Опшествено одговорни компании од Охрид. Но наместо материјалите да се пишуваат како донација ,тие пред донаторот ГИС ги евиденторале како материјали и опрема која била купена ,а за тоа не приложиле соодветни фискални сметки и изводи на платени фактури??!!

5.Во истиот период Антониот Додевски гради ВИСОКОКАТНИЦА ДИВОГРАДБА ВО СЕЛО ВЕЛЕСТОВО ,и сите материјали за градба се книжат на ГИС??!!

6.При извршената контрола од страна на германската ГИС ,кога виделе дека кровот на планинарскиот дом не е ,оној според идејниот проект , туку стариот кров ,веднаш ја стопираат понатамошната исплата на Грантот.

Веќе втора година Антонио Додевски мака мачи да обезбеди 50.000 евра ,како би го покрил криминалот со ГИС.И.претходно со покојниот градоначалник Јован Стојановски во нелолку наврати се обидуваше да ги добие 3 милиони денари , но истото продолжува и сега.

Црвен Крст Охрид е најпрофитабилна организација , која работи во спротивност со Закон за здрженија и невлалдини организации ,кој патем с енепрофитни.

Црвен Крст Охрид само од издавање на 4 деловни простори,месечно инкасира фантастични 15.000 евар ,кој никој не знае каде завршуваат.

Продолжува-Кој стои зад дивокопање по потрага на артефакти во НП Галичица?

Сашо ДЕнесовски- Лично

Сите авторски права се задржани. Преземањето на вести исклучиво со договор со издавачот, и задолжително поставување на Hyperlink

Поврзани вести

Со нож се расправале за момче, тинејџерка од Средно Коњари со исеченици по рака и нога

saso user

На „Варшавска“ нова водоводна и канализациска мрежа

saso user

Собранието си изгласа финансиска независност

saso user