Досие Македонија Топ вести

СКАНДАЛ :Општина Охрид ќе финасира 50.000 евра за „Авантуристички воаерски туризам“ на приватни лица ?!

Реализација на проект „Охридско Езеро – безбедна дестинација за авантуристички туризам“ ,започна в’чера! Тоа ексклузивно низ фотографија го објавија дечките задолжени за пласирање на општински инсајдерски вести.Дечките ВОАЕРИ од Охрид1 и Скопје1,кој се со ист сопственик ,на дечкото кој можеби и ке биде дел од парадата на гордоста на 29-ти овој месец,онака љубоморно ја објави ексклузивата-„ И ова го има на Охридските плажи!“?? Полски туристи имале сексуални односи на плажата Лабино во Охрид?! Па нели тоа е дел од таа понуда -„Охридско Езеро – безбедна дестинација за авантуристички туризам“ ?,за која патем во понеделник Советот на Општина Охрид ,траба да донесе одлука ,со која на приватни лица ќе им додели фантастични 3.000.000,оо денари?!Ништо чудно ,дечките имаат авантуристички дух,ќе развиваат авантуристички туризам не само низ Охридското Езеро, туку и во заштитениот појас на Националниот Парк „Галичица“, онаму каде имаат изградено ќуќа дивоградба во строго заштитена зона ,за приватни цели!? Зошто се прашуваме дека УНЕСКО не критикува?Кучината лајат , караваните си врват,и, така со години едни те исти лица цицаат народни пари на глупости!

Ќе спасувале во реонот на НП „Галичица“?! Овде или некој е луд ,или можеби не ги познава законите??! Но да појасниме :НП „ Галичица “ има сопствена Ренџерска служба ,која 24/7 /365 дена вршат контрола мониторинг долж целиот Национален Парк Галичица.Никој без согласност од НП „Галичица “ нема право да влезе неовластено во НП „Гааличица“ и за тоа се плаќа соодветен паричен надоместок??!!

Во 2009 година истите овие дечки , поддружница приватна , добро задскриени за д „Црвен Крст“Македонија, од страна на поранешниот градоначалник Александар Петрески им беше купен и доделен пловен Објект-Двомоторен Хидроглисер, со намена -БРОД АМБУЛАНТА. За таа цел , тогаш Општина Охрид инвестираше 12000 Евра,како и додатни средства за негова адаптација. Таа општинска авантур заврши на начин што дечките од Црвен Крст Охрид ,предводени од вечниот Сашо Точко и неговиот пајташ Додевски ,се изнавозија низ Охридското Езеро,ги прегреаа моторите на Хидроглисерот и, сега истиот е поставен како Паметник на една глупост во каналот Студенчишта кај Билјанините Извори во Охрид! Дечките од Црвен Крст немале пари , тежок бил за оддржување пловниот објект ,а истиот наводно не бил функционален?! како тоа кога ја убедуваа Општина Охрид да го купи беше функционален и оддржлив ,а сега истиот бил скап за оддржување??!

И, онака општина Охрид за наводен проект „Охридско Езеро – безбедна дестинација за авантуристички туризам“ ,ќе заврши ,исто онака како што заврши и проектот „ Брод Амуланта“ ,со таа разлика ,што сега парите ќе завршат во приватни џебови?!!

Него Шу прајме со дивоградбата во строго заштитениот појас на НП „Галичица“,господа советници во Општина Охрид ?!

Вака изгледа сега прескапо платениот општински проект „Брод Амбуланта“ во Охрид !

Вака изгледаше кога го купи Општина Охрид во 2009 година,кога дечките си правеа екскурзии по Охридското Езеро

Продолжува…

Сашо Денесовски -Лично

 

Сите авторски права се задржани. Преземањето на вести исклучиво со договор со издавачот, и задолжително поставување на Hyperlink

Поврзани вести

Од утре привремен сообраќаен режим на дел од Партизанска

saso user

Стечаен управник присвоил над 68 илјади евра, доби кривична

saso user

Во две акции МВР пронајде вкупно 22 мигранти

saso user