Досие Македонија Топ вести

Лазаревска не си ја пери совеста тебе нема да те изгласаат ниту за дежурна во Јавен Тоалет, а не за пратеник, и онка ја девастиравте улогата на Пратеник во РСМ.

Врска објавениот текст на ОхридСкај „СКАНДАЛ:ПРТЕНИЧКАТА ЖАКЛИНА ЛАЗАРЕВСКА УЗУРПИРАЛА НЕ САМО ГРОБНИ МЕСТА ,ТУКУ И ДЕЛОВЕН ПРОСТОР НА КОМУНАЛЕЦ ОХРИД, МЕТИ СИ?!“, пратеничката Жаклина Лазаревска ,не издржа ,а да не стресе нова глупост , но овој пат , со себе и да повлече во својата „беда“ и Собранието на РСМ, ЗЕЛС и Општина Охрид?!

Во својот пост на социјалната мрежа Фејсбук , Лазаревска во приватна група на пријатели,не јавен пост ,сакала барем за момент да си ја испере валканата Совест!

Жаклина Лазаревска треба да знае ,а и доколку незнае ,а требало да знае, дека Градоначалникот на Општина Охрид не е сопственик на имотот на Јавните Претпријатија во Охрид .Воедно Градоначалникот не може да разделува имот на јавни претпријатија ,како него ќе му падне на ќеиф.

Лазареска и останатите треба да знаат едно,а тоа е дека имотот на Јавните Претпријатија е имот на Општина Охрид , со кој раководи Советот на Општина Охрид ,со оглед на факт дека Советот на општината се јавува како осниваќ на Јавните претпријатија ,а не градоначалникот.

Секое Јавно Птретпријатие , па и она каде што Жаклина Лазаревска узурпирала имот, може да издаде деловен простор ,само под строго законски услови,а не по принципот се јави Жаклина?! Така Лазаревска функционираше и кога бараше да ти откопаат гробно место на починат свештеник на СПЦ да еден ден бидеш поблиска до „Елитата“ или, можеби од потпросечна професорка , ги доби твоите пет минути како пратеничка, да,сега демонстрираш сила на елитиска во најава , или можеби царица на НЕПОТИЗМОТ И КЛИЕНТЕЛИЗМОТ во Охрид??!

Токму , од таквите како тебе Ве прегазија на изборите во Охрид, изгуби и во твојата мала , во која деноноќно те чуваат по 3 полицајци?!

Не е‘ воопшто рекла казала ,ако некој ти ја плесне вистината, зошто не треба соломонова мудрост,да ги дознаеме твоите екскурзии на елитизамм,непотизам и клиентелизам ,сама  си ги објавуваш на Фејсбук, Истаграм , или што би рекол народецов наш, не е телефон и компјутер играчка за лица со несреќно детсво!!Од кога си ги вработи сите,ама баш сите твои дечина , роднини ,пријатели, од кога до пред да постанеш пратеничка купуваше кондурчина на попуст,сега наеднош твојот елитизам и клиентелизам ,го замени со „Пеко“,„Манго“ итн.Додека сите трчаа по гласачи , Ти уживаше во убавините на островото во Свети Наум ,со добра трпеза и ,таа ја објави на фејсбук,да ти се диви оној народ што нема можност да го помине месецот или, работи за 6000,оо денари??!

Зошто во твојот скриен пост до твоите пријатели ,не објави дека асистентот во твојата удобна , узурпирана канцаларија го плаќа Собранието на РСМ со фантастични 40.000,оо денари?? Или,за тоа имаш стандардна Амнезија?!

За крај, од тебе не само „Викенд на мртовци“ , не сељачки Непотизам, клиентелизам и елитизам , може човек да очекува се’, зошто на некој нормални избори ,Жаклина тебе нема да те изгласаат ниту за дежурна во Јавен Тоалет, а не за пратеник, и онка ја девастиравте улогата на Пратеник во РСМ.

Во Прилог перењето на советса на Лазаревска преку скриен пост до сопартиците Интегрално пренесен без корекции.

Сашо Денесовски _ Лично и персонално

„За појаснување канцалариите за пратеници ги договараат градоначалниците и службите на Собранието на Република Северна Македонија со посредство на ЗЕЛС и истите се отвараат со претходно добиена согласност на општините. Во Охрид од денес се отворени две канцалрии на истата локација, една за пратениците на ВМРО ДПМНЕ , една за мене како пратеник на СДСМ од општина Охрид. Овие канцаларии работат исклучиво во интерес на граѓаните како би можеле да имаат директен контакт со граѓаните од општините од каде се избрани за пратеници. Обично начелно е договорено петоците да бидат помалку оптоварени со собраниски активности за да може пратениците во петоците бидат со граѓаните во своите општини додека пак пратеничките асистенти се присутни во тие канцаларии секој работен ден во договорениот термин. Се’ друго е рекла казала…“

Сите авторски права се задржани. Преземањето на вести исклучиво со договор со издавачот, и задолжително поставување на Hyperlink

Поврзани вести

Обвинетите во случајот „Титаник“ и денеска во судница

saso user

По 2.5 години затвор за штипските насилници кои тепаа девојка во влез

saso user

Има напредок, но не и конечен договор во преговорите меѓу МОН и СОНК

saso user