Број на текстови објавени денес: 0
Досие Македонија Топ вести

ЕКСКЛУЗИВНО: “Лидер” дознава и обзнанува како се креираат лажните вести во ВМРО ДПМНЕ.

Фабрикувањето на лажни вести од кујната на лажното ВМРО ДПМНЕ, не претставува некоја новина во последниве 13 години. Како што лажно владееа со својот лажен квази патриотизам, ветувајќи му народот све и сешто, така тие лажни патриоти, го пљачкосуваа народот и, во право е Христијан Мицковски кога во свој говор истакнува дека изнесувале крадени пари во црни кеси, кај нив све е‘ црно, како што е црн нивниот патриотизам!

Но некој упорно сака сите води да ги насочи кон неговата централа?! За жал, лажните вести кои тие ги побликуваат секојдневно на нивните порталчиња, а кој вести дел ги плаќаат преку ДИК, а поголем дел во КЕШ од оние, крадените пари, во црни кеси, само додатно, упатуваат до битните факти.

Како што говореше нивниот ментор, оној осудениот криминалец – бегалец, азилантот од Будимпешта, кој им ги лечи синусите, со посебна терапија на преродбениците, „Вистината е како Шило.В’ти,В‘ти и ќе излезе на површина“.

“Лидер” дознава!!?, или “Лидер” дознава од штабот на хипотекарната Бела Палата направена со оние пари од црните вреќи, а всушност “Лидер” дознава, дека лагата му била мајката на незнаењето  и тресење глупости, но ајде по редоследно, за глупостите на оној “Лидер” и нивните ментори од крадената Бела Палата.

1.Кандидатот за градоначалник од редовите на СДСМ Константин Георгиевски, ниту дозволил, ниту давал дозволи за градба на Минаре на Али Пашина Џамија во Охрид. Дозволата за градба е издадена во 2016 година, од истите оние „црепови“ од „ДМПНЕ Краљево“. Во 2016 година Никола Груески, осудениот криминалец и бегалец, во присуство на тогашната министерка за Култура, Камчевска -Милевска, директорката на Завод и музеј Охрид Тајна Бунташевска Паскали, дојдоа во Охрид и на лице место на веќе псотавената табла пред Али Пашина Џамија во Охрид, на која табла беше нацртан идејниот проект, изведувачот и финасиерот НВО „АТИКА“, објаснуваа како треба да се негува соживотот и културното налседство.

2.Дека „Лидер“ не дознава, туку шири лажна вест, докажува фактот дека воопшто истите од куќата на Белата Палата, онаа направена со крадени пари, немаат основни познавања. Имено посочениот „Имам Газменд“, на кој се повикува „Лидер“, воопшто не е Имам, туку истиот е технички секретар на Охридското Муфтиство на ИВЗ. Дали има разлика од цивилно лице до Имам, нека размислат дечките од Белата Палата на Хидроцентралата за производство на лажен патриотизам.

3.Посочуваат и извесна дивоградба на Усеини кај охридскиот Чинар?! Најнапред општинските служби си го направиле своето, дале забрана за извршување на градежни работи. Но, тука имаме уште два сегменти.

а) Како тоа истиот тој објект „Пицерија Луна“, која се изгради во времето на владеењето на ВМРО ДПМНЕ, тогаш не беше дивоградба, а денес истата е?? Зарем тогаш Ви беа потребни гласовите на квази преродбениците – Криминалци, од истиот тој кој се повикувате Усеини, па ВМРО ДПМНЕ преку ноќ му даде дозвола пречутна за времен објект??!!

б) Истите оние Јавни Обвинители ,кој се влечкаат од врата на врата со кандидатот за градоначалник Митре Милошевски, а кој Јавни Обвинители, спротивно на Закон за јавно обвинителска служба, свесно влегуваат во политички игри во корист на ВМРО ДПМНЕ, изготвиле и дале до правосудната полиција забрана за движење на секаков вид на сообраќај, поставиле Рампа и истата ја заклучиле со Катинар.

Пред очите на истите тие обвинители и, ако знаеле кој го пресекол катинарот, кој вршел транспорт на градежен материјал, истите тие партиски обвинители на ВМРО ДПМНЕ, молчеле и ако биле должни веднаш да постапат, зошто не постапиле, нека одговорат, наместо да одат од врата на врата и да агитираат за Митре Милошевски и Гордана Силјановска Давкова?!!!

Како што “Лидер” дознава, кога ќе дојде Митре Милошевски за Градоначалник од Охрид ВМРО ДПМНЕ ќе направело пустина.

Сашо Денесовски – Лично

Сите авторски права се задржани. Преземањето на вести исклучиво со договор со издавачот, и задолжително поставување на Hyperlink

Поврзани вести

Во живо прес-конференција на Заев (ВИДЕО)

saso user

Убиен напаѓачот на фестивалот во Калифорнија

saso user

Ѓоковиќ се пласира за третиот круг

saso user