Број на текстови објавени денес: 38
Град

Прв работен состанок за подготовка на Локален еколошки акционен план за периодот 2019-2025

Денес  во Општина Охрид, се одржа првиот работен состанок на Локалниот Управен Комтет (ЛУК) за подготовка на Локален Еколошки Акционен План (ЛЕАП) за животна средина за Општина Охрид, за перидот 2019 – 2025 година. На состанокот беа претставени работните групи на ЛЕАП и методологијата за изработка на истиот.

Во изработката на планот ќе биде ангажирано Друштвото за консултантски услуги “ДЕКОНС – ЕМА“ ДООЕЛ Скопје, а во работните групи се вклучени претставници од бизнис секторот, општинската администрација и јавните претпријатија, научните и високо образовни институции и невладини организации.

Сите авторски права се задржани. Преземањето на вести исклучиво со договор со издавачот, и задолжително поставување на Hyperlink

Поврзани вести

Галерија: Се рушат монтажните бараки кај каналот Студенчишта на градежната „Трудбеник“ Охрид

saso user

ЗАВРШИ 25 СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД

saso user

СДСМ е синоним за криминал, непотизам и неефикасна борба против корупцијата.

saso user