Број на текстови објавени денес: 1
Урбани вести

ПРОГРАМА ЗА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА ДВОЈНИОТ ЈУБИЛЕЈ – 185 ГОДИНИ ОД РАЃАЊЕТО И 110 ГОДИНИ ОД СМРТТА НА КУЗМАН ШАПКАРЕВ

ПРОГРАМА ЗА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА ДВОЈНИОТ ЈУБИЛЕЈ – 185 ГОДИНИ ОД РАЃАЊЕТО И 110 ГОДИНИ ОД СМРТТА НА КУЗМАН ШАПКАРЕВ

Програма:

18.03.2019 година ( понеделник)

  • Нови факти  за животот и делото на Кузман Шапкарев

Беседници :
проф.Татјана Дурнева ;
проф. д-р Томе Груевски  

Општина Охрид ( голема сала)
12.00 часот

  • 60 години  живот  и 40 години од излегувањето на Првата книга (Гравири “) на Славе Ѓорѓо Димоски

Беседник  :  проф. д-р Димитар Пандев

НУ Библиотека “Григор Прличев”
18.00 часот

Сите авторски права се задржани. Преземањето на вести исклучиво со договор со издавачот, и задолжително поставување на Hyperlink

Поврзани вести

БРОЈНИ АКТИВНОСТИ-СЕ РАСЧИСТУВА ПАТЕН ПРАВЕЦ ДО ВЕЛЕСТОВО, НОВИ КАНТИ ВО СТАР ГРАД…

saso user

(ФОТО&ВИДЕО) Обновено -Заедничка донација на компанијата „Руски транс“ и „СОС Балкан медиа“

saso user

ОДЛУКА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЗА ПЛАНСКИОТ ДОКУМЕНТ ЛОКАЛНА УРБАНИСТИЧКА ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА НАМЕНА Е2 -КОМУНАЛНА СУПРАСТРУКТУРА ЗА ИЗГРАДБА НА ПРЕТОВАРНА СТАНИЦА ЗА КОМУНАЛЕН ОТПАД И ПОСТРОЈКА ЗА БИОГАС НА ДЕЛ ОД КП БР. 1219/1, КО ДОЛНО ЛАКОЧЕРЕЈ-ВОН ГРАД

saso user