Број на текстови објавени денес: 0
Досие Македонија Топ вести

„ДОСИЕ ИНТЕГРА 09“-Битола изградила висококатница дива градба,чекеле мериторно решение од Сугарески?!дЕЛ 1-Ви

На ден 8-03-2019 година ,јавно запрашавме -ДАЛИ Е НА ПОВИДОК НОВА УРБАНА МАФИЈА ВО БИТОЛА ?!Одговор не добивме . Одговорното лице на  градежната фирма за проектирање и изведба на стамбени објекти „  ИНТЕГРА 09“-Битола Г-дин Петар Пејовски,кој е ивнеститор на нелегалната градба ,кого телефонски го контактиравме на ден 08-03-2019 година , најнапред вети ,дека денес на ден 11-03-2019 година ќе дојдел во редакцијата на ОхридСкај,каде ќе ги приложел сите материјални доказа, за денесс телефонски да ни одговори ,дека не доваѓа ,а за све што има да прашаме ,да сме испрателе меил до неговиот правен застапник?!! Редакција ОхридСкај , согласно Закон за информирање ја запази и другата страна ,која бега од одговор?!

Од другата страна ,неговиот партнер во  градежната фирма за проектирање и изведба на стамбени објекти „  ИНТЕГРА 09“-Битола ,Г-дин Нијаз Сефидноски , исто така на ден 8-ми март ,се обрати телефонски до уредникот на ОхридСкај Денесовски.Сефиданоски не само што телефонски побара да не се пишува , туку и испрати „стројници“ до уредникот ,да не се пишувало??!!! не бива дечки работа , стројници кај нас не поминуваат.

„  ИНТЕГРА 09“-Битола НОВ БИТОЛСКИ ФИКОМ??

Според целосната документација која ја доби редакцијата ОхридСкај , станува збор за деловно стамбен комплекс, која фирмата „  ИНТЕГРА 09“-Битола го изградило кај „Веро Џамбо“ во Битола , со катност П+7+ПК, а каде како спор се јавува изградбата на два ката од висококатницата ,кој биле диво изградени ,а за кои по изградбата се побарало дозвола за Измена на градба во тек на градба ,а врз основа на Член 69 од Закон за градба.

Според Член 69 од Закон за градба , инвеститорот има право да бара измена на градба во тек на градба, но нема правна основа истата да ја бара од како градбата е веќе изградена,а со оглед на факт што правно истата преставува целосна дивоградба.

Сопстевниците на Петар Пејовски и Нијаз Сефидиноски Петар Пејовски и Нијаз Сефидиноски , одговорното лице на  ИНТЕГРА 09“-Битола , овластениот надзор ,како и изведувачот на објектот „Есперанса“ од Битола , направиле повеќе Кривични Дела во стек , и постапиле спротивно на Закон за градба,како и спротивно на Кривичниот Законикна РМ, повредувајќи го Член 353 ст.5 а во врска со Ст.1 од КЗ на РМ ,како и други кривични дела ,како што се Измама, Послужување во службата и други,за што Јавното Обвинителство за гонење на организиран криминал ќе мора да постапи по ДОПРЕН ГЛАС.

СВР БИТОЛА И ОЈО БИТОЛА ПОДНЕЛЕ КРИВИЧНИ ПРИЈАВИ ПРОТИВ  ИНТЕГРА 09“-Битола,Петар Пејовски и Нијаз Сефидиноски,овластениот надзор на објектот и против правното лице „Есперанса“,кое ги изведувало градежните работи , но и против тројца службеници од Општина Битола .

Предметната висококатница на инвеститорот  ИНТЕГРА 09“-Битола Петар Пејовски и Нијаз Сефидиноски, од страна на Општина Битола е прогласена за Дивоградба. Истата нема употребна дозвола, но неразбирливо е како инвеститорот  ИНТЕГРА 09“-Битола Петар Пејовски и Нијаз Сефидиноскивршеле продажба на стамбен и деловен простор во предметната дивоградба , БЕЗ ИМОТНИ ЛИСТОВИ ? Нејасен е и фактот како во дел од стамбено деловниот простор има вселување на приватни и деловни субјекти,без никаква документација за сопственост или, како се продава дивоградба?!

ВЕРО ЏАМБО НА ВЕРОПУЛОС СМЕСТЕН ВО ДИВОГРАДБА ,НИКОЈ НЕ ЗНАЕ КАКО?!

И позната грчка компанија „ВЕРО“, го сместила својот Деловен простор „ВЕРО ЏАМБО“ во дивоградбата на  ИНТЕГРА 09“-Битола на Петар Пејовски и Нијаз Сефидиноски?!Никој не знае како „Веро Џамбо“ добил дозволи за обавување на Трговкс дејност во простор кој преставува дивоградба , а уште помалку некој дава одговор ,како надлежните испекторски служби затвориле очи во отворањето на Веро Џамбо кој нема основна документација за технички прием на објектот,кој преставува предуслов за давање на дозвола за работа?!! Каде е Пазарниот Испекторат?Каде е Испекторатот за Труд, УЈП, или кога на повидок е голем криминален профит , сите замолчуваат??

ЗА ОПШТИНА БИТОЛА ОБЈЕКТОТ НА  ИНТЕГРА 09“ Е ДИВОГРАДБА ,ОД  ИНТЕГРА 09“ УБЕДУВААТ ДЕКА МИНСИТЕРОТ ЗА ТРАНСПОРТ И ВРСКИ ДОНЕЛ РЕШЕНИЕ МЕРИТОРНО , ИСТОТО БИЛО НА ПАТ ЗА БИТОЛА , НО НИКОЈ НЕ КАЖУВА КОГА ИСТОТО НАВОДНО МЕРИТОРНО РЕШЕНИЕ ЌЕ ПРИСТИГНЕ ВО ОПШТИНА БИТОЛА, КОЕ РЕШЕНИЕ СПОРЕД ЗАКОН ,ОПШТИНА БИТОЛА МОЖЕ ДА ГО ПОНИШТИ!?

Продолжува :Сите Криминали на  ИНТЕГРА 09“-Битола Петар Пејовски и Нијаз Сефидиноски и на останатите учесници

С.Денесовски-Лично

Сите авторски права се задржани. Преземањето на вести исклучиво со договор со издавачот, и задолжително поставување на Hyperlink

Поврзани вести

ЧАВКОВ ДОБИ 18 ГОДИНИ КАЗАНА ЗАТВОР, ДУРЛОВСКИ ОСЛОБОДЕН ОД ОБВИНЕНИЕ

saso user

Бракот значи спас од стресот, според ново истражување

saso user

Се случи чудо, штипјанец успеал да ограби извршител

saso user