Број на текстови објавени денес: 0
Досие Топ вести

(ФАКСИМИЛИ)ДОСИЕ „МЕЧКА“- ДО КОГА ЈОВЕСКИ ЌЕ ЈА ЗАШТИТУВАШ „МЕЧКАТА“ БРАНКО АРНАУДОВ ?!

Матните игри на „МЕЧКАТА“ од одделението за урбанистички хаос во Општина Охрид , кој како што обзнани рдакцијата ОхридСкај попримија и други криминални димензии од областа на Организираниот Криминал,за што ЈОРМ и Државниот обвинител Јовески ,наместо да превземат соодветни постапки,неразбирливо од кој прочини имаме сеуште молк?!

Алчноста на неговата Јованка и нејзиниот сопруг Бранко Арнаудов „Мечката“ оди и понатаму,тие на крајно криминален начин  на ден 30-06-2010 година најнапред кај Адвокат Ардриан М.Демири во Струга ,склучуваат Договор за Дар , помеѓу сопругата на Бранко Арнаудов , Јованка Арнаудоска и нејзината Мајка Матоска Зора за Дар на недвижен имот.

Истиот ден договорот за Дар го заведуваат кај Нотар Вирѓинија Баута во Струга  под ОДУ ред.број 217/10,која го заверила Нотарскиот Акт и , ако за тоа немала никаков правен основ , ниту истиот смеела законски да го завери .

Зора Матоска имала трајно во континуитет од 7 години душевно заболување -ДЕМЕНЦИЈА, имала доживеано неколку Мозочни Удари , Артериосклеротична ДЕМЕНЦИЈА , што значи дека истите довеле до КРАЈНО НАРУШЕНИ ПСИХОЛОШКИ ОСНОВИ НА НЕЈЗИНАТА ДЕЛОВНА СПОСОБНОСТ!.

Но ,редакцијата ОхридСкај ,за да ја докаже вистината , како и противзаконското злосторничко здружување ,а со намера против правно да се стекнат со имот од поголема вредност,ќе го објави комплетниот Стручен наод и мислење за Зора Матоска ,изготвено на ден 22.04.2015 година од страна на Вешто лице Др Васка Кочоска-Специјалист психијатар.

Очекуваме ЈОРМ ,државниот Обвинител Јовески ,како и другите институции да постапат по примена на ИНСТИТУТОТ ДОПРЕН ГЛАС.

Во прилог Стручниот наод и мислење, а „генијалците “од одделот за организиран криминал нека читаат и нека проценат ,дали Нотар Вирѓинија Баута од Струга  во содејство со адвокат,Јованка Арнаудовска , Бранко Арнаудов и др постапиле спротивно на одредбите од Кривичниот Законик на СРМ:(кликнете за зголемување)

Сашо Денесовски-Лично

Продолжува

Сите авторски права се задржани. Преземањето на вести исклучиво со договор со издавачот, и задолжително поставување на Hyperlink

Поврзани вести

Летното сметање на времето од вечерва

saso user

Српската Влада и официјално ќе го користи името „Северна Македонија“

saso user

ЕКСКЛУЗИВНО:УБК И ВМРО ДПМНЕ СПРЕМНИ СЕ ДА ГО УКИНАТ СЈО ,САМО ДА НЕМА ПРИСТАП ДО СИСТЕМОТ ЗА СЛЕДЕЊЕ КОМУНИКАЦИИ

ohrid_user