Број на текстови објавени денес: 35
Досие

(ФАКСИМИЛИ) „МЕЧКИТЕ“ АРНАУДОВИ СО ПОМОШ НА НОТАРИ, АДВОКАТИ СЕ СТЕКНАЛЕ СО ИМОТ ВО ВРЕДНОСТ ОД 300.000 ЕВРА ВО СТРУГА, ДЕЛ 7-МИ,ЈОВЕСКИ ,ДОПРЕН ГЛАС?!

Матните игри на „МЕЧКАТА“ од одделението за урбанистички хаос во Општина Охрид , попримаат и други криминални димензии, но редакцијата ОхридСкај ќе ги обзнани сите малверзации на „Мечката“ и неговата потесна фамилија,а каде тој вплеткал криминални прсти.

„МЕЧКАТА “БРАНКО АРНАУДОВ СО ПОМОШ НА АДВОКАТ АДРИАН М. ДЕМИРИ И НОТАР ВИРЃИНИЈА БАУТА ОД СТРУГА,СОЛЕМИЗИРАЛЕ ДОГОВОР ЗА ДАР НА НЕДВИЖНО ЛИЦЕ ОДУ ред.бр. 217/10. Можеби некој ќе помисли дека адвокаатот, Нотарот  ,наводниот поклонодавател сега покојната Зора Матоска  и подарила на ќерката Јованка Арнаудоска , сопруга на Мечката Бранко Арнаудов ,недвижен имот со вкупна површина од 127 мкв , но вистината е сосема поинаква од онаа реалната и ,секако ЗАКОНСКАТА!

Имено најнапред со договор за доживотна издршка заведен и составен кај Адвокат Климе Мартиноски на ден 17 – 10 – 1995 година ,заведен во Основен Суд Струга -Зав.Н.бр.390/95 на ден 18-07-1995 година од страна на судија од Основен Суд Струга Лазо Ѓоргоноски,лицето Матоска Зора од Струга ,склучуваа договор за доживотна издршка со својот син Матоски Александар.

Нејзиниот син Матоски Александар со својата фамилија максимално се придржува кон договорот за Дошивотна издршка  со својата мајка Зора Матоска ,се до нејзината смрт .

Никојн не ни сонувал во алчноста на неговата сестра Јованка и неговиот зет Бранко Арнаудов ,кој на ден 30-06-2010 година најнапред кај Адвокат Ардриан М.Демири во Струга ,склучуваат Договор за Дар , помеѓу сопругата на Бранко Арнаудов , Јованка Арнаудоска и нејзината Мајка Матоска Зора.

Истиот ден договорот за Дар го заведуваат кај Нотар Вирѓинија Баута во Струга  под ОДУ ред.број 217/10.

Она што е противзаконито и за што веднаш применувајќи го Институтот ДОПРЕН ГЛАС , Основниот Јавен Обвинител на Струга Стојанче Арнаудов мора да отвори истрага по следните основи:

  1. дарувачот Зора Матовска воопштои не била присутна ниту кај Адвокатот ,а ниту кај Нотар Вирѓинија Баута во Струга , што преставува тешка повреда на Закон .
  2. Договорот и Нотарскиот Акт за солемизација е потпишан од друго лице ,а не од Зора Матовска.
  3. Нотарот спровел незакоска Солемизација и употребил невалиден личен документ за Идентификација-Лична Карта која била издадена од ОВР Струга -СФРЈ, поточно без макеоднска лична карта ,како доказ .
  4. Нотарот спротивно на Зкаон не повикал Медицинско лице ,како би ја утврдил здравствената состојба на поклонодавателот на дарот Зора Матовска ,која во тоа време од 30.06.2010 година па се до нејзината смрт во 2015 година , нејзависно од нејзината возраст(старосната граница) била деловно неспособна личност , според што истата не била во состојба да ги сфатисвоите постапки и правилно да расудува во значението за правни одлуки , договори, изјави ,тестаменти и други документи, односно не била во состојба да располага со својот имот ,да носи одлуки за негово отуѓување ,да потпишува правни акти , полномоштва и останато, нешто што по барање на синот на Зора ,Александар Матовски,изготвила и Вешт Наод ,Вешто Лице Др,Васка Кочоска -Специјалист Психијатар.

Зора Матоска имала трајно 7 години душевно заболување -ДЕМЕНЦИЈА, имала доживеано неколку Мозочни Удари , Артериосклеротична ДЕМЕНЦИЈА , што значи дека истите довеле до КРАЈНО НАРУШЕНИ ПСИХОЛОШКИ ОСНОВИ НА НЕЈЗИНАТА ДЕЛОВНА СПОСОБНОСТ!.

Но и ова за Нотар Вирѓинија Баута  бил небитен фактор и ,ако моралча според Закон да повика  Лекарско Лице ,кое ќе ја утврди здравствената состојба на Дарувачот Зора Матоска , нешто што Нотарот Баута бола должна да го направи согласно Закон за Нотаријат.

Секако дека некој дебело замешал прсти , фалсификувале воља на немоќно и несвесно лице , нешто што претсавува тешко Кривично Дело, но со оглед на Факт ,дека во севкупната игранка со немоќно лице учествуваат 3 и повеќе лица , со цел против правно да се стекнат со недвижност -дуќан кој има голема цена , направиле ЗЛОСТРОНИЧКО ЗДРУЖУВАЊЕ ,нешто за што сакло или не ЈОРМ на државнито Обвинител Јовески ќе мора да превземе јавно обвинителски дејствија против сите чинители на ваквиот организиран криминал.

Редакцијата ОхридСкај , објавува докази , така и сега објавуваме Нотарски Акт ,Договор за дар,четајте и проценете дека алчноста нема граници , исто како и криминалот на „Мечката“ од Општина Охрид .

Сите авторски права се задржани. Преземањето на вести исклучиво со договор со издавачот, и задолжително поставување на Hyperlink

Поврзани вести

НАСЛЕДНИКОТ НА БАЛИСТОТ ТАНЕВСКИ ВО ЧЕТАТА НА ДИМО БРАДАТА ГО ВОДИ ОХРИДСКОТО СДСМ?!

ohrid_user

ДЕЦАТА НА УДБА НА ЕДНО МЕСТО ВО ТРНОВО (ГАЛЕРИЈА)

ohrid_user

ЗАШТИТЕНИОТ ШТЕТЕН МЕДВЕД БРАНКО АРНАУДОВ ТЕЖИ НАД 30.000.000 ЕВРА,ДЕЛ 3-ТИ

ohrid_user