Број на текстови објавени денес: 0
Досие

ЕКСКЛУЗИВНО:ФАМИЛИЈАТА ПОСЕДУВАЛА 14 УРЕДИ ЗА НЕЗОКОНСКО ПРИСЛУШУВАЊЕ И СЛЕДЕЊЕ НА КОМУНИКАЦИИ И ЛИЦА.

„Покрај прислушкувањето на сите фиксни броеви од телефонскaта централа во Јавото обвинителство на Република Македонија, таков ист систем бил поставен и во новата зграда на Основен суд Скопје 1“, ќе изјави  премиерот Зоран Заев!?

Колку ли уште витални институции , хотелско – угоститетлски објекти се ставени на противзаконито прислуѓување и снимање? Години наназад редакцијата ohridsky.com предупредуваше на противзаконито следење на комуникациите во РМ,но најголемото зло се случи во 2008 година ,кога таткото на Никола Груевски Тало Груевски од Изреал договара купување на опрема за следење на комуникации од фирма од Изреал.За таа цел тало Груевски во три наврати беше во посета на Изреал ,а според сознанија кои инсајдерски ги доби тогаш Охридскај , покрај опремата која е набавена преку фирмата „Финзи“ , набавени се и 20 покретни персонални компјутери со софтвер за следење на комуникации или во исто време можат да се следат комуникации на над 1000 броеви. Таквите персонални пресретнувачи на комуникации се со големина на Лап -Топ, лесно пренесливи , исти такви пресретнувачи на комуникациите ВМРО ДПМНЕ ги употребуваше за време на сите парламентарни и локлани избори.

МАКЕДОНИЈА ЈА ПОДЕЛИЛЕ НА 4 ЗОНИ , ДОДЕКА 5-ТА БИЛА СТАЦИОНИРАНА ВО СОЛУН!?

Воаерите во ВМРО ДПМНЕ следеле све живо во Р.Македонија,но за да имаат добра слика за све што се случува во Македонија , делот на невластено следење на комуникациите го поделиле на 5 зони , 4-ри во Македонија и 5-та зона била Солун во Р.Грција.

1.Главна база за следење на комуникции била УБК на МВР во Скопје,каде секој идиот од началник издавал налози за следење на комуникации без согласност на ЈО.Едноставно се се сведувало на оправдување -„ОСНОВАНИ СОМНЕНИЈА“?

2.ВТОРИОТ центар бил сместен во Охрид , во населбата Пештани во некогашната полициска станица, каде отсвем три преставници на оделот на УБК при СУБК Охрид , друг никој немал право на пристап!Ваквото нешто добро го знаел или , би требало да го знае сегашниот началник на СВР Охрид Сашо Смилески, кој во тоа време раководеше со одделот з контраразузнавање при СУБК Охрид. Охрид беше доста атрактивен , од причина што во поголем дел од годината сите престојуваа во Охрид .Од овој центар се испраќаа и фамозните СМС пораки ,каде и во кој објект сосптвеност на фамилијата да го испијате вашето утринско кафе ,каде да ручате , вечерате , спијате ,секако за подобар увид како подобро да ве следат..

3.Третиот центар беше сместен во објект на МВР во СТРУМИЦА,кој покриваше поголем дел на источна Македонија,со посебни таргети.

4.Четвртиот центар бил сместен во центар на Тетово ,од таму фамилијата ги контролирала релациите на лабанскиот политички фактор.

5.Петито центар бил сместен во стан во Солун Р.Грција од каде се следеле летните лудории на македонците за потребите на фамилијата.

Но,претходното било само дел од забеганоста и желбата да се има под контрола секој жител на државата под контрола, да се собираат материјали за нивна понатамошна компромитација.

Во 2009 година нелегалното следење на комуникациите доживува крешендо , кога МВР одлучува со непосредна спогодба да ја вклучи Београдската фирма „Сага Београд“ Београд,каде свој удел имала и Гордана Јанкуловска ,а каде како главен фронтмен се јавува Горан Жувајлевиќ. Горан Живајлевич е екперт за телекомуникации и бизнис партнер на Гордана Јанкуловска околу монтирање на Тетра системот во МВР на  Македонија,како и системот за пограничното електронско контролирање на границите и поставување на мониторинг системот низ Скопје и Македонија .Во овој дел спаѓаат и државните криптовани телефонски броеви на државниот врв и безбедносните служби. БИА имала достап во секое време до сите комуникации на државниот врв и безбедносниот систем на Македонија, токму преку влез на слобосни порти на овој систем.

Воопшто нема да не зачудува доколку повторно на Бит Пазар или на социјалните мрежи излезат повторно дузина од разговори , видео материјали и останато,дечките снимале ….

Мегаломанскиот воаерски проект на фамилијата ,не ги опфатува само Обвинителството и судот во Скопје , туку напротив ЈОРМ и МВР треба да спроведат детално чистење на пситавените „бубици“ од елитни хотели , други судови, обвинителства , општини итн, низ Македонија.

Сашо Денесовски-Лично

П.С. Код може да спрема нова емисија.

Сите авторски права се задржани. Преземањето на вести исклучиво со договор со издавачот, и задолжително поставување на Hyperlink

Поврзани вести

Каде да се појави Груевски со неговата дружина секаде с’ее смрт и омраза

ohrid_user

ОТЧЕТНО, СТОЈАНОСКИ, ЏАСТИН ТРУДО ГИ КОПИРАЛ ЧОРАПИТЕ И ПОЛИТИЧКА ПРОСТИТУЦИЈА!

ohrid_user

СКАНДАЛ-Да се помолите на Господа во Охридските Цркви ,ќе треба да платете влезница од 100 денари!

ohrid_user