Број на текстови објавени денес: 27
Досие

ПОСЛАНИЕ ДО РОБЕРТ ПОПОСКИ:МАКЕДОНИЈА ВО 1889 ГОДИНА Е ПРИЗНАЕНА ОД ГРЧАКАТА АКАДЕМИЈА (ФАКСИМИЛИ)!

Македонија на Македонците ,тука нема компромис,кој сака нека се менува ,но Македонија останала и послем 12 века поробување, ќе остане и понатаму г-дин Роберт Попоски.

Денес во 21 век да се дискутира да променуваме име , да доваѓаме во глупави состојби да докажуваме дека ќерката е постара од мајката ,секако дека е крајно безобразие! Не за друго , да го воскресниш најголемиот предавник Срѓан Ќерим(кодош , последен директор на СИД -Служба за информирање и документирање на СФРЈ), да оној истиот кој цели 27 години се коцка со неговиот пријател Александрос Рондос (Шеф на грчката тајна служба),а преку неговиот љубовен партнер Бото Хомбах, доста беше од глупости.

  • Во 2008 година на претседателот на Р.Македонија (ФИКУС) му беа предадени две книги ,моја сопственост добиени по наследен пат.
  • Книгите воопшто не се случајни , туку се од курциално значење за Македoнскиот народ, идентитет и територија . Нив не ги пишувал никој друг , туку во далечната 1899 година се печатени во Атина од Грчката Академија на Науки, во два Тома под наслов : „ ИСТОРИЈА НА МАКЕДОНСКИОТ ЕЛИНИЗАМ“- ТОМ I, со наслов „ИСТОРИЈА НА ГОЛЕМИОТ АЛЕКСАНДАР“, и вториот Том под наслов „МАКЕДОНСИОТ НАРОД И ТЕРИТОРИЈА“

Почитуваната господа ,Роберт Поповски и останати , кога веќе сакате на мала врата да поминете нешто што ниту на голема врата не може да се помине , тогаш бадијала барате петпарашки „новинарчина“ да Ви поминат некоја стратегија која не оди така лесно.

Попоски и останати , овие две книги вредат Идентитет, Нација , Територија .Слугите на Иванов во неговиот кабинет се обидоа да ги продадат без наше знаење на грчките служби , секако безуспешно ,веднаш дознав и си ги барав со допис назад. Вредни се токму од причина што во Македонија останати се само две , останатите Грците ги уништиле , зошто токму нивната Академија во книгите признава дека постои Македонска територија , Македонски народ , но исто така признава дека Алесандар Макеоднски ги покорил Атинјаните и му ја скинал главата на Демостен, за што го нарекуваат во книгата како најголемо зло кое му се случило на Еленскиот Народ .

Во прилог мала галерија од фотографии од двете книги , останато ќе Ви објавувам секојдневно со превод, не за друго ,онака да си седите со Политико ,Крамарска и останати да бистрите „гоелеми“политички патриоти.

С.Денесовски -Лично

Сите авторски права се задржани. Преземањето на вести исклучиво со договор со издавачот, и задолжително поставување на Hyperlink

Поврзани вести

ПИСМО:ГЕШТАКОСКИ- ИМА ЛИ ВО МАКЕОДНИЈА СУД КОЈ ЌЕ ЗАСТАНИ НА ПАТ НА САМОВОЛИЈАТА НА ВМРОВЕЦОТ АНАСТАС ЏУРОСКИ?

ohrid_user

ЦРВЕНАТА БОРЖУАЗИЈА НА ДПМНЕ , АТАНАСКО МИХАИЛОВ-МУРО ОД ТРАБОТЕВИШТЕ, ДЕЛ 1-ВИ !

ohrid_user

СКАНДАЛ:УКРАДЕНА кујна од Хосписот Сју Рајдер Битола пренесена во Герантолошки Завод Скопје и наплатена 100.000 Евра!?

ohrid_user